26.4-30.5.2022 // Vapaudu // Taru Hailin maalauksiaTaidenäyttely koostuu akryylimaalausteoksista, joissa korostuu abstrakti väriloisto ja tanssillinen liike.

 "Vapaudu" taidesarjan idea lähti liikkeelle "Kun rakastaa" teoksesta. Lähdin intuitiivisesti maalaamaan sormillani, koska halusin saada syvemmän yhteyden canvakseen ja väreihin. Halusin kiteyttää canvakselle rakkauden tunteen ja sen intohimon kaikissa sen eri muodoissa ja väreissä. Maalausta tehdessäni koin, että kyse ei ollut pelkästään omasta henkilökohtaisesta tunteesta vaan myös universaalista rakkauden tunteesta. Kun sain maalauksen valmiiksi ajattelin mielessäni "tätä minä haluan tehdä taiteella. Toimia terapeuttina ihmisille taiteen kautta ja voimaannuttaa ihmisiä".

Kun toinen maalaus alkoi kumpuamaan sisältäni huomasin, että jatkoin samalla sormimaalaus tekniikalla ja maalauksen hahmolle alkoi muotoutua samanlainen tanssillinen liikerata. Väreistä tulivat entistäkin palavampia ja mieleeni tulvahti sana "Vapaudu". Ymmärsin siinä vaiheessa teosteni merkityksen. Halusin luoda jotain voimaannuttavaa ihmisille niin, että he kokevat vapautumisen tunteen. Teoksissa esiintyy aina naishahmo useimmiten ilman yläosaa. Haluan teosten muistuttavan meitä alkujuuristamme ja "villiydestä", joka jää helposti peittoon nyky yhteiskunnassa.

Taru Haili BIO

"Taiteen kauneus on siinä, että se pystyy luomaan ihmisissä suuria tunteita; Kaikkea ilon ja surun, toivon ja epätoivon, ihastuksen ja vihan väliltä. Parhaimmillaan se toimii meille kaikille terapiana, inspiraation lähteenä ja palana jostain toisenlaisesta maailmasta. ”

Taru Haili (s. 1988) on Turusta peräisin oleva monipuolinen laulaja ja taiteilija. Vuosien varrella hän on laulanut ja esiintynyt monissa yhtyeissä, mm. cover musiikkia soittavissa bilebändeissä, sekä omaa musiikkia tuottavissa metalli yhtyeissä. Nykyään hän toimii aktiivisena laulaja säveltäjänä omassa "Nakoma" nimisessä yhtyeessä. Vuonna 2016 julkaistiin hänen oma sävellys “Still In One Place” musiikkivideo YouTubessa.

Akryyli- ja öljyvärimaalauksia Taru on tehnyt 15-vuotiaasta asti. Teoksia saa nähdä livenä usein myös konserttien yhteydessä. Hän toimii nykyään aktiivisena taidemaalarina Helsingin alueella. Taru Hailin taideteoksia oli viimeksi nähtävillä 2021 elokuussa Roihuvuoren Rio kahvilassa. Hänen tyylinsä erottuu runsaalla värien käytöllä ja sormimaalaus tekniikalla. Maalaustaide on inspiroinut Tarua myös maskeeraustaiteeseen ja maskeeraus puolestaan innoittanut luomaan erilaisia fantasiahahmoja, joihin hän luo myös asut ja päähineet.

Taru Haili aloitti musiikin opiskelut Turun konservatoriossa v. 2010 ja jatkoi opiskelua Turun taideakatemian musiikkipedagogi linjalla. Vuonna 2014 Hän teki siirron Jyväskylän Ammattikorkeakoulun musiikkipedagogi linjalle, josta hän valmistui laulupedagogiksi vuonna 2016. Taru on esiintynyt ympäri Suomea, erityisesti Turun, Jyväskylän ja Helsingin seuduilla. Ensimmäinen ooppera päärooli hänellä oli vuonna 2017 oopperaproduktiossa Paride ed Elena. Lisäksi hän on ollut mukana useissa musikaali- ja teatteriprojekteissa.

Tarun esityksissä ja taiteessa näkyy vahvasti hänen rohkeutensa, monipuolisuutensa sekä halu yhdistellä eri taiteen muotoja keskenään.


Näyttely on avoinna ke-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-16.