2.-19.6.2022 // AUDIOKUVIA // Tuuli Laukkanen

AUDIOKUVIA -NÄYTTELY

Miten Radio Sodoman Kalevi Tuonisen hahmo syntyi? Miltä Popradio näyttää ja löytyykö Klasariparatiisista tiikeri? Voiko Huuhkajan kyydissä ratsastaa? Puhkeaako kupla? Ovatko Merisään majakat kaikki Suomessa?

Tule katsomaan, miltä audio näyttää, miten radio-ohjelmat saavat visuaalisen ilmeensä. Tuuli Laukkasen Ylelle tekemiä audiokuvia esittelevässä näyttelyssä on enimmäkseen hyvä näkyvyys ja merisää kuuluu.


TILA Galleria

Kalevankatu 40, 00180 Helsinki

Aukioloajat

Ke-pe klo 12-18 ja la-su klo 12-16.


Tervetuloa avajaisiin torstaina 2.6. klo 18!

Tervetuloa avajaisiin torstaina 2.6. klo 18! Luvassa livemusiikkia, Kiki ja Luonnonlapset Duo: Kiki Rautio ja Petri Krzywacki.

 

Facebook -tapahtuma: https://fb.me/e/3DB4fH0vh


Tuuli Laukkanen BIO

Tuuli Laukkanen (s. 1972) on Kemistä lähtöisin oleva AD. Hän valmistui Tornion taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta 1996 kuvataiteilijaksi.

Tuuli on toiminut yli 20 vuotta visualistina ja kuvittajana media-alalla. Hän aloitti cd-rom- ja multimedia -aikakaudella ja on kuvittanut mm. Finnairille, Nokialle, WSOY:lle, Tikkurilalle ja Puolustustusvoimille. Ylellä Tuuli on työskennellyt yli kymmenen vuotta ja rakentanut esimerkiksi Pikku Kakkosen ja Yle Areenan verkkoilmettä. Iso projekti oli Ylen ilmeen uudistus, jonka Ilmetiimissä Tuuli pääsi tekemään muun muassa Ylen uutta logoa. Nyt Tuuli toimii Audio AD:na ja hän luo työssään radiokanavien visuaalisia ilmeitä sekä radio-ohjelmien ja podcastien kuvamaailmaa Areenaan.

“Suunnittelijan tulee keksiä sellainen visuaalinen ratkaisu, joka viestii parhaiten, miltä ohjelma kuulostaa. Podcast -sarjalle visuaalinen ratkaisu mietitään tapauskohtaisesti: usein se on valokuvan, grafiikan ja tekstin yhdistelmä, toisinaan grafiikkaa tai piirros. Kuvitettavat ohjelmat ovat monenlaisia, prinsessasaduista hartaushetkeen, politiikkaohjelmasta ralliradioon, merisäästä musiikkiohjelmaan, mikä tekee työstäni mielenkiintoista.”