Ulkopuolella oli ympyrä // Hilda Kahra ja Philip Lernhammar // 1.12. - 30.12.2022

Ulkopuolella oli ympyrä on taiteilijoiden Hilda Kahran ja Philip Lernhammarin yhteisnäyttely. He ovat molemmat työskennelleet omilla tahoillaan ja nyt heidän tiet kohtaavat Galleria Tilassa.
Yhdessä Hilda Kahran piirustuksista pöydällä näkyy elefantti, pöydän yläpuolella kelluu happy-face ilmapallo. Piirustuksessa vietetään syntymäpäivää ilman kakkua. Sisarukset tapaavat keittiössä, jossa maailma rakentuu objektien ja huonekalujen ympärille. 


Piirustukseni perustuvat keksimääni termiin SUPER NAIIVI. SUPER NAIIVIsuudessa viiva on orgaanista ja johtaa tietoisuuden alitajuisiin kerroksiin. Jokainen kuva on autonominen maailmansa, jossa mittasuhteet ja painovoiman lait kyseenalaistetaan.


Näyttelyä varten Philip Lernhammar on työskennellyt käyttäen välineinään pieniä luonnoslehtiöitä. Kuvat on tehty sekatekniikalla useilla eri kynillä, mutta merkityksellistä teoksissa on kuivapastelliliitujen käyttö.

Kuivapastelliliitujen huokoinen pigmentti on luomisen aikana värittynyt luonnoskirjan vastakkaiselle sivulle, jossa sisarpiirrokset ovat nousseet eräänlaiseksi peilikuvaksi.


Philip saa inspiraationsa yöstä, muistoista, arjesta, valokuvista ja mielikuvituksesta.Hildan osalta näyttelyä tukee Svenska Litteratursällskapet i Finland.


Avajaiset 

1.12.2022 18:00 - 21:00


Maanataisin kiinni

Tiistai - Perjantai 12 - 18

Lauantai - Sunnuntai 12 - 16