4.3.-26.3.2023 // Aika nähdä... Tilassa // Kahdeksan taiteilijan yhteisnäyttely

Aika nähdä... Tilassa

4.3.-26.3. Tila-galleriassa järjestettävä Aika nähdä...Tilassa -yhteisnäyttely on syntynyt kahdeksan Ateneumissa eli Atskissa vuonna 1976 opintonsa aloittaneen päätettyä järjestää yhteisnäyttelyn. Yli neljän vuosikymmenen jälkeen yhteen ovat kokoontuneet kuviskurssilaiset Erja Alander, Pekka Elomaa, Arja Holma, Leena Halonen (o.s. Pärnänen), Birgitta Laurikainen, Risto Pykälä, Olof Qvickström ja Päivi Seiskari.

Idea laajemmasta yhteisnäyttelystä/ taidetapaamisesta syntyi muutaman kurssikaverin vierailtua Risto Pykälän ja Olof Qvickströmin ”Sinunkaupat kuoleman kanssa” näyttelyssä joulukuussa 2021.

Kuluneet neljä vuosikymmentä ovat vieneet kurssilaisia ammatillisesti eri suuntiin. Heidän elämäntyönsä sijoittuu arkkitehtuurin, television, teatterin ja pedagogiikan muodostamaan visuaaliseen tilaan. Näyttelyn teemaksi valikoitui luontevasti tila ja aika.

Jokainen on lähestynyt omalla tavallaan tila-aika -teemaa, jonka monimerkityksellisyys on näyttelykokonaisuudessa vahvasti aistittavissa. Teokset sivuavat aihetta monin eri tekniikoin ja narratiivein. Näyttely tarjoaa moniulotteisen visuaalisen kokemuksen. Teoksissa käsitellään olevaa ja olemassaoloa tilassa ja ajassa.

Tervetuloa

Näyttely on avoinna:  la 4.3. – su 26.3. ti-pe klo 14-18 la-su klo 12-16
Teoskuvia:Erja Alander - Diamond Skrabee - digitalisoitu piirros_2022


Risto Pykälä -_Les fruits abstraits de Paul - pastelli_2022.


Leena Halonen- Uusi alku - sekatekniikka 2018


Olof Qvickström - Pellaksen karpuusi - akvarelli 2023


Päivi Seiskari - Toscana akvarelli 1999


Pekka Elomaa - MA tila-aika lasi, puu ja teräs - 1996
 

Arja Holma - Pilkkikisa - akvarelli kovalevylle 1982’


Birgitta Laurikainen - Jumalatar - akryyli kovalevylle 2017