5.5.-21.5.2023 // Rajamailla // Nadja Mikkilä

Rajamailla-näyttely


Näyttelyni käsittelee rajamailla olemista - tilaa kahden seikan välissä. Rajatilat voivat olla fyysisiä, kuten kaksi erilaista ympäristöä, mutta myös henkisiä, kuten unen ja valvetilan rajat, hämärän sekä mielen rajat. Tämä näyttely tutkii erilaisia rajatiloja, joita voimme kohdata elämämme aikana.


Viime vuosina koko maailma on ollut jatkuvan muutoksen kourissa, ja jokainen meistä on joutunut kohtaamaan omat pelkonsa ja haasteensa. Me olemme kaikki käyneet omilla rajoillamme, ja tämä näyttely heijastaa tätä kokemusta visuaalisina mielenmaisemina.
Näyttelyn teokset ovat pääasiassa maisemia, synkkiä metsiä, heijastuksia vedessä, sadetta ja usvaa - ne kuvastavat liikkumista oman mielen syvyyksien rajamailla. Käytän maisemia ja luontoa symbolisesti kuvastamaan tunteita, joita rajatilojen kohtaaminen voi herättää.
Itselleni luonto on tärkeää ja sen merkitys on viime vuosikymmenen aikana korostunut vielä enemmän sen ollessa uhattuna. Oman seesteisyyden ja tyynen mielentilan löydän parhaiten metsässä liikkuessa.


Nadja Mikkilä BIO


Nadja Mikkilä (s.1981) valmistui Saksassa 2005 Hampurin teknisestä taideakatemiasta graafikoksi ja kuvittajaksi. Nadja on monipuolinen taiteilija ja hän maalaa abstrakteja suurpiirteisiä kookkaita maisemia ja toisaalta hyvin pikkutarkkoja graafisia piirustuksia.
Piirrustuksissaan Nadjan aiheina ovat eläimet. Usein eläimet ovat kuvattu inhimillisinä tai eläimiin on liitetty symboliikkaa. Tällä tavoin hän haluaa tuoda luonnon ja eläimet lähemmäksi ihmistä. Peilaamalla tunnetilojamme ja olemustamme eläimiin näemme itsemme paremmin.
Nadjan maalauksien aiheena ovat usein pohjoismaalaiset synkeät metsät ja luonto. Hänen työtapansa on hyvin tunnepainoitteinen ja teoksiin on jäänyt jälkiä omasta elämästä niin Suomesta ja sen maisemista ja metsistä kuin Saksasta ja Reinin laakson maisemista ja Hampurin satamakaupungin tunnelmista. Nadjan teokset ovat abstrakteja, melankolisia ja unenomaisia sielunmaisemia jotka esittäytyvät hieman sumuisina ja hajanaisia kuin muistelisit unta seuraavana päivänä.


Aukioloajat: ke-pe 13-18, la-su 13-17