7.7.-30.7.2023 // Valon naiset: Rajoilla// Ryhmänäyttely


Millainen on taidenäyttely, joka rikkoo rajoja? Harrastajamaalariryhmä Valon naiset esittää taidetta omilla ehdoillaan Rajoilla-näyttelyssään.

Kuuden naisen ryhmä kokoontui ensimmäisen kerran helmikuussa 2022 opiskelemaan maalausta. Suurin osa naisista ei tuntenut toisiaan ennakolta, muutama heistä oli satunnaisesti tavannut Krista Launosen maalauskursseilla. Eräällä iltakurssilla heräsi toive sitoutuneemmasta taideopiskelusta. Näin syntyi ryhmä nimeltä Valon naiset.

Puolentoista vuoden ajan ryhmä on kokoontunut vähintään kerran kuussa tekemään taidetta ja puhumaan siitä. Naiset ovat työstäneet teoksia myös yhdessä jatkamalla toistensa töitä, antamalla ideoita ja tukemalla toisiaan. Jokainen on löytänyt oman uniikin ilmaisunsa.

Taiteen opiskelu huipentuu tähän yhteiseen näyttelyyn. Teoksissa näkyy yhteisiä teemoja, kuten rajat, kehollisuus, metsä ja luonto. Näyttely rikkoo rajoja, koska tekijät eivät ole ammattilaisia, eikä heitä sido koulutuksen tai taiteen perinteiset konventiot. He eivät anna muiden määritellä tekemisiään. Näyttelyripustuskin on rajoja rikkova vuoropuhelu teosten välillä.

Valon naiset -ryhmään kuuluvat Pihla Alava, Maria Leivo, Marja Leskelä, Jaana Lehtinen, Katja Sonninen ja Teija Ripattila. Ryhmää on ohjannut ja näyttelyn on kuratoinut Krista Launonen.

Näyttely on avoinna 7.7.30.7.2023, ke–pe klo 12–18 ja la–su klo 12–16

Valon naiset sosiaalisessa mediassa: Instagram & Facebook: @valonnaiset