5. – 29.6. 2024 // Olipa kerran // Erja Alander

5.6 – 29.6.2024

Olipa kerran  / Erja Alander


Näyttelyssä on esillä akryylivärein maalattuja muotokuvia satujen ja tarinoiden henkilöistä.


Työprosessistani: Lähdin liikkeelle kuin tarinan improvisoija - tyhjästä. Olipa kerran…? Käsiin osui keskenjäänyt sinisävyinen abstrakti maalaus. Tartuin siihen ja maalasin päälle läpikuultavan vaalealla värillä. Syntyi vaikutelma vedestä. Odottelin mitä vedestä nousisi.  

  

Muistin aikaisemmin piirtämäni kuvan suurisilmäisestä tytöstä jolla on hattuna meduusa. Maalasin sen kuvaan. Lumpeenkukat piirtyivät kuin itsestään. Sadut merenneidoista ja Kalevalan myyttiset tarinat vedenväestä nousivat mieleen. Muotokuva uteliaskatseisesta Vellamon tyttärestä kutsui perässään joukon muita tarinoiden henkilöitä. 


Aloitin muotokuvat aina hahmon piirtämisestä. Mitä henkilö ajattelee, mitä katsoo ja näkee ja minkä elementin lisäyksellä suhteen tuohon saisi esille. Muotokuvassa esiintyvän linnun, ketun tai ilmassa leijuvan muodon voi nähdä osana tarinaa tai symbolina jollekin tunteelle, ominaisuudelle, idealle, voimalle, toiveelle. Mitä sinä näet? Hauskaa on se että jokainen poimii eri asioita. 


Taustastani: Olen koulutukseltani kuvataideopettaja. Tein pitkään töitä teatterissa näyttelijänä, nukettajana, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Nykyään pääasiallisin kiinnostukseni on kuvataide ja kaikki soveltava taide jossa voin yhdistellä monenkirjavaa taustaani.Tervetuloa näyttelyyn

Avajaiset 4.6 klo 17- 20

Näyttely avoinna ke – su 13 - 18


Mahdolliset aukiolojen päivitykset ja muut näyttelyn uutiset voi lukea gallerian facebook-sivulta.   LOL

Madolliset aukiolojen päivitykset ja muut gallMM

ihmisen elämästä j sen tapahtumista. Tarot-korteilla voit katsoa vastauksia Tarot-kortit sisältävät erilaisia symboleja ihmisen elämästä ja sen tapahtumista. Tarot-korteilla voit -kortit sisältävät erilaisia symboleja ihmisen elämästä ja sen tapahtumista. Tarot-korteilla voit katsoa vastauksia Tarot-kortit sisältävät erilaisia symboleja ihmisen elämästä ja sen tapahtumista. Tarot-korteilla voit katsoa vastauksia Tarot-kortit sisältävät erilaisia symboleja ihmisen elämästä ja sen tapahtumista. Tarot-korteilla voit katsoa vastauksia Tarot-kortit sisältävät erilaisia symboleja ihmisen elämästä ja sen tapahtumista. Tarot-korteilla voit katsoa vastauksia